Veelgestelde vragen | Gratis Kenteken Check | Wijkopenuwvoertuig.nl

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen.

Algemeen


Wij raden u aan om veel mooie foto’s van uw voertuig te nemen. 
Foto’s geven een prima indruk en dat bepaalt het verkoopsucces voor een groot deel. 
Een advertentie zonder foto’s levert vaak weinig tot geen reacties op. 
Het is belangrijk om uw voertuig goed te omschrijven. Beantwoord alle vragen die u zelf zou stellen bij de aankoop van een voertuig. Ben ook eerlijk en vermeld het als uw auto schade of krassen heeft. Mensen waarderen het als de verkoper eerlijk is en zelf vindt u het immers ook niet prettig als u tegen onverwachte dingen aanloopt.

Het vervagen of ‘blurren’’ van een kentekenplaat op uw auto is overbodig, het enige wat mensen met uw kentekengegevens kunnen inzien zijn de opties van uw voertuig, het aantal eigenaren het voertuig heeft gehad en of de kilometerstand correct is.

Om tot een eerlijke en realistische prijs te komen moet de totstandkoming van de vraagprijs goed zijn samengesteld. Tel bijvoorbeeld de onderhoudskosten van uw voertuig niet op bij de vraagprijs op. U prijst zich hiermee gegarandeerd uit de markt en bovendien mag een koper er toch vanuit gaan dat het voertuig goed onderhouden is? Maak uzelf zeker niet wijs dat uw voertuig meer geld waard is dan andere goed onderhouden auto’s.

Tot slot nog een tip over inruilen van uw auto bij de autodealer: doe dit nooit. 
Een hoge inruilprijs staat gelijk aan geld verbranden. Meer informatie hierover inclusief praktijkvoorbeelden vindt u op onze website bij het menu ’inruilen of zelf verkopen’.

Jazeker, maar houd wel rekening met een aantal zaken. Het internet kent veel bedrijven met websites waar u gebruik kunt maken van een zogenaamde verkoopservice. Dat lijkt interessant en betrouwbaar, maar is in lang niet alle gevallen ook daadwerkelijk het geval.
Gelukkig voor u werken bij wijkopenuwvoertuig.nl enkel vakkundige en eerlijke professionals die goed taxeren en bekend staan om hun uitstekende service.

Ben altijd op uw hoede als u websites bezoekt die u lokken met zogenaamde interessante biedingen. Als de bieding die u krijgt te mooi lijkt om waar te zijn, dan moeten alle voelsprieten gaan werken bij u. Het is dan namelijk vaak zo dat er tijdens de daadwerkelijke verkoop ineens afgedongen wordt op de prijs terwijl u dit niet zag aankomen. 
Bij wijkopenuwvoertuig.nl voert u ook uw kenteken en kilometerstand in waarna u een reële geschatte waarde in uw mailbox ontvangt. Bij ons maakt u hierna ook een persoonlijke afspraak om uw voertuig te laten bekijken door onze experts, maar wij hebben louter goede intenties en zijn er zeker niet op uit om u te benadelen of de duimschroeven aan te draaien.

Veel mensen staan niet te springen om hun auto zelf te verkopen. U wordt continu gebeld, er kunnen niet al te frisse mensen aan uw deur komen, afspraken worden afgebeld of u geeft uw voertuig mee aan volledig onbekenden voor een proefrit. 
Daarnaast kost het verkopen van uw voertuig met behulp van een verkoopwebsite tijd en geld. Het valt lang niet altijd mee om een goede advertentie maken, laat staan om uw voertuig te verkopen! U concurreert namelijk met professionele handelaren die vaak hun complete occasionaanbod op die websites zetten. Deze aanbieders besteden veel geld om hun advertenties bovenaan te krijgen en dat gaat zeer zeker ten koste van uw advertentie.

Uit onderzoek blijkt dat er ruim 8000 voertuigadvertenties per dag op dergelijke websites worden geplaatst. Om tussen al dat geweld op te vallen is vrijwel onmogelijk en u bent hoogstwaarschijnlijk lang bezig om uw auto te verkopen.

Gelukkig kunt u met wijkopenuwvoertuig.nl op een snelle, betrouwbare manier uw voertuig verkopen tegen de juiste prijs en zonder onverwachte verrassingen.
Onze organisatie beschikt over een RDW-certificatie en bij ons werken enkel vakkundige professionals die open- en eerlijkheid hoog in het vaandel hebben staan.
Binnen één dag kunt u uw auto verkocht hebben Ook qua service en administratieve afwikkeling zijn wij er voor u.

Het is dus niet nodig om uw voertuig volledig te fotograferen als u met ons zaken doet. 
Onze taxateurs bekijken uw voertuig uitvoerig tijdens uw bezoek aan onze vestiging in Roosendaal en maken één korte proefrit. Zo weet u snel waar u aan toe bent.


Hoe werkt het verkopen van mijn voertuig?


U kunt uw voertuig volledig vrijblijvend aanmelden op onze website op basis van uw kenteken, de kilometerstand en uw mailadres. U ontvangt direct hierna een mail met daarin de geschatte waarde van uw voertuig. Als de geschatte waarde u bevalt, dan kunt u direct online een afspraak maken met onze professionele medewerkers. Dat kan vaak dezelfde of volgende dag al en u kunt bij tevredenheid uw voertuig snel verkopen. Online verkopen van uw voertuig kan niet makkelijker, veiliger en vertrouwder dan bij wijkopenuwvoertuig.nl

Nee, uiteraard niet! 
Onze taxatieservice is volledig gratis en vrijblijvend, u bent niet verplicht hier wat mee te doen. Op het moment dat u tijdens de persoonlijke afspraak akkoord gaat, dan pas komt het tot een definitieve deal en maken wij al het papierwerk ( vrijwaring/afmelding) direct in orde.

Iedereen die een voertuig met kenteken wil verkopen, kan bij ons terecht. 
Het is teveel om op te noemen, maar alle mensen met een auto, bestelauto, motor, bedrijfsauto, lease-wagen of oldtimer kunnen hun auto binnen 1 dag verkopen via wijkopenuwvoertuig.nl

Uw voertuig is helaas geen product dat een vaste waarde behoudt. Elk jaar dat voorbijgaat wordt uw voertuig minder waard. Maar hoe bepalen wij nu wat uw voor uw voertuig kunt krijgen? Via onze online module berekent u eenvoudig in 3 stappen wat uw auto waard is.
De algemene indicatie van de verkoopwaarde van uw voertuig berekenen wij via de gegevens die wij krijgen via uw kenteken. Wij zien snel wat de geschatte dagwaarde is van uw voertuig aan de hand van allerlei gegevens die het RDW ons geeft. 


De echte verkoopwaarde kan nog veranderen aangezien onze professionals tijdens de daadwerkelijke inspectie van uw voertuig bepalen wat de echte waarde is. Hierbij houden we rekening met de staat van uw voertuig, de extra opties, schades en de vraag in de markt naar uw type voertuig. Door jarenlange ervaring te koppelen aan het up-to-date houden van kennis weten wij altijd het juiste bod voor u te bepalen. En dat is waarom zoveel klanten tevreden zijn over onze service.

Wij vinden prijsonderhandelingen achteraf altijd erg vervelend. Na de officiële taxatie van uw voertuig op onze vestiging Roosendaal weten wij exact hoe uw voertuig eruit ziet en wat de reële verkoopwaarde is. Wij lichten dat ook altijd volledig open en transparant toe. 
Na de taxatie doen we één bod op uw auto en dat blijft 5 dagen geldig. We zetten u niet onder druk en u mag er altijd nog over nadenken.

Als u uw voertuig verkoopt via een advertentie op het internet, dan betekent dat in vrijwel alle gevallen dat u uw voertuig vaak moet ’afgeven’ voor een proefrit. En daarna moet u nog vaak onderhandelen met de potentiële koper, dit leidt vaak tot onderhandelingen en veel gezeur achteraf over verborgen gebreken enz.


Bij de professionele taxatie van wijkopenuwvoertuig.nl bekijken onze ervaren en gecertificeerde vakmensen uw voertuig en maken hierna slechts één proefrit. 
Hierna volgt een realistisch en eerlijk bod op uw voertuig en dit is vervolgens het bod waar we niets meer aan kunnen veranderen en waar u nog 5 dagen over mag nadenken.

Natuurlijk niet! Onze service is geheel vrijblijvend en u bent nooit verplicht tot de verkoop van uw auto. Zelfs na de taxatie in onze vestiging Roosendaal niet. 
Sterker nog, u mag 5 dagen nadenken over onze bieding!

Allereerst uw voertuig, maar dat is logisch! 
Daarnaast moet u in ieder geval bij zich hebben:

-Het kentekenbewijs deel I en II of De kentekencard

-Uw legitimatie

-Alle autosleutels

-Het onderhoudsboekje

-De reservebanden/winterbandenNa het sluiten van de verkoopovereenkomst melden wij uw voertuig af en zorgen wij voor de vrijwaring. Ook de geldzaken maken wij direct in orde.

Wij regelen dat voor u: gratis en volledig!


U hoeft dus niet naar het postkantoor, de afmelding en de vrijwaring verzorgen wij voor u na de verkoop en uiteraard ontvangt u direct het vrijwaringsbewijs EN uw geld! 
Wij zijn RDW-gecertificeerd en dus regelen wij ook op dat vlak alle zaken, bijvoorbeeld dat de eventuele teveel betaalde wegenbelasting ook door de RDW wordt terugbetaald. 


Het enige dat we niet voor u kunnen regelen is het stopzetten van uw autoverzekering. Niet omdat we dat niet willen doen, maar omdat dat qua wet- en regelgeving niet kan. Dit moet u zelf aangeven bij uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon. 
U leest het al: uw voertuig betrouwbaar, snel en zonder zorgen verkopen is wel toe te vertrouwen aan wijkopenuwvoertuig.nl

Ons bedrijf is gevestigd in Roosendaal. Wij hebben gekozen voor deze locatie omdat het een zeer centrale plaats is in West-Brabant en bovendien ook goed bereikbaar vanuit de Randstad en Zeeland. Op de Belder 36A op industrieterrein Borchwerf zijn wij gevestigd naast het pand van Autostrada Roosendaal.


Welke soorten voertuigen kan ik verkopen?


Jazeker, uw caravan of camper kopen wij graag.


Dat levert veel voordelen op voor u, want uw caravan of camper zelf verkopen kost nogal wat moeite. U moet een advertentie plaatsen, zelf een koper zoeken in uw kennis- en vriendenkring of de caravan/camper aanbieden bij een caravan- of camperdealer. Maar wat u ook doet, de kosten kunnen aardig oplopen. Hoe langer u uw caravan of camper te koop hebt staan, hoe langer u de stallingskosten moet betalen. Uw caravan of camper taxeren wij graag op onze vestiging. Bel ons op of neem contact met ons op dan plannen wij een afspraak voor u in.

Ja, dat doen wij ook. Veel mensen hebben inmiddels ontdekt dat het in veel gevallen interessant is om hun bedrijfswagen te verkopen via ons.
We hebben het elders op onze website al nadrukkelijk benoemd: zonder inruil is uw onderhandelingspositie bij de aanschaf van een ander voertuig veel beter!


U kunt het gemak en plezier van het verkopen van uw bedrijfswagen zelf ervaren door het uitvoeren van de 3 stappen op onze website.

Ook dat kan!


Zelf zijn wij ook liefhebber van mooie, oude auto’s. En dus zijn wij zeker geïnteresseerd in het kopen van uw oldtimer. Heeft u een oldtimer die in perfecte staat is of misschien wel met een aantal gebreken en overweegt u uw klassieker te verkopen?
Uw oldtimer verkopen via ons levert veel voordelen op, u hoeft zelf geen advertentie te plaatsen en krijgt ook geen vreemde mensen aan de deur. Bij wijkopenuwvoertuig.nl weet u zeker dat u uw oldtimer veilig, snel en betrouwbaar verkoopt.

Wij kopen ook schadeauto’s. Overweegt u uw auto te verkopen, omdat er dusdanig veel schade aanzit dat de kosten hoog op gaan lopen? Of overstijgen de reparatiekosten de dagwaarde? Dan is verkopen via ons een reële en goede optie.