Dagwaarde Auto | Wat is uw Auto waard? | Wijkopenuwvoertuig.nl

Contact opnemen

Dagwaarde auto

Dagwaarde Auto

De dagwaarde van uw auto, kunt u gemakkelijk bepalen door middel van een kentekencheck uit te voeren. Via de kenteken check op www.wijkopenuwvoertuig.nl kunt u gratis en vrijblijvend de dagwaarde van uw auto berekenen. De dagwaarde van Wij Kopen Uw voertuig is gebaseerd op de Autotelex-waarde. De Autotelex-waarde houdt rekening met een kenmerken van uw auto. Deze kenmerken zijn onder andere die nieuwprijs, leeftijd, kilometerstand, uitvoering, motorisering en afschrijvingstabel. De dagwaarde van uw auto kan afwijken van de waarde uit de kenteken check. Dit kan een aantal oorzaken hebben.

Waardevermeerdering

De dagwaarde van uw auto kan hoger zijn, indien er veel vraag is naar het model auto dat u verkoopt en men beried is om meer te betalen dan de dagwaarde. Ook kan uw uitvoering verschil maken. Sommige bijzondere uitvoering zijn dermate geliefd dat dit de dagwaarde ten goede komt. Ook de opties, die vaak niet meegenomen in een kenteken check, kunnen de dagwaarde van uw auto vermeerderen. Zo is kleine auto met airco en lichtmetalen velgen al snel een stuk meer waard dan vergelijkbare auto’s die deze opties niet hebben. In het duurdere segment zijn belangrijke waard verhogende opties een navigatiesysteem, panorama of schuif-/kanteldak, veiligheidssystemen, lederen bekleding en bijvoorbeeld xenon- of led-koplampen.
 

Waardevermindering

De dagwaarde van uw auto kan lager zijn indien er veel schades in en rondom uw auto zitten. De ene schade is de andere niet, waardoor dit erg afhankelijk kan zijn van de dagwaarde. Daarnaast kan de dagwaarde van uw auto ook lager uitvallen, indien er een aantal essentiële niet opzitten die wel verlangd worden. Daarnaast kan een kleur ook effect hebben op de dagwaarde. Zo zijn de kleuren zwart, wit, grijs en donkerblauw vaak geliefder dan opvallende kleuren als rood, geel en groen. De kleur wordt in veel gevallen niet in de dagwaarde van een kenteken check meegenomen.
 

Verzekeringsmaatschappijen

Daarnaast gebruiken ook verzekeraars als Independer, Centraal Beheer Achmea, Ohra, Ditzo, All Secur, FBTO, Inshared, ANWB en HEMA de dagwaarde van uw auto om de premie te berekenen. Hierbij wordt gekeken naar de nieuwwaarde van een auto, maar in de meeste gevallen ook de dagwaarde. Naast de nieuwwaarde of dagwaarde is de premie ook afhankelijk van woonplaats, leeftijd van de hoofdbestuurder en schadevrije jaren.

Ervaringen van onze klanten:

 • Mooie prijs, binnen 1 dag verkocht!
  Wouter, Breda

 • “Mijn Golf snel verkocht! Bedankt”
  Jan, Tilburg

 • “Supersnel mijn Audi verkocht! Goede prijs!”
  Dave, Dordrecht

 • Duidelijk en transparant, inkoopproces is vooraf duidelijk aangegeven.
  Ruud, Capelle a/d IJssel

 • Goede service en direct het bedrag van de reële inkoopwaarde ontvangen.
  Gerard, Roosendaal

 • Eerlijke en marktconforme inkoopwaarde.
  Davy, Zaandam

 • Super snel en eerlijk geregeld voor een super inkoopprijs!
  Marcel, Roosendaal

 • Fijne service, snelle afhandeling
  Cindy, Sint-Willebrord

 • Tussen taxatie een kleine beschadiging gereden maar netjes opgelost door wijkopenuwvoertuig.nl
  Richard, Bosschenhoofd

 • Snel geregeld en voor een eerlijke prijs verkocht.
  Jochem, Oud-Gastel

 • Inmiddels al 2 voertuigen in de familie verkocht via wijkopenuwvoertuig.nl
  Gerard, Wouw

 • Snel en eenvoudig verkocht en zelfs naar huis gebracht, wat een top service!
  Koen, Breda

 • Transparante manier van werken met een open en eerlijke communicatie tussen klant en inkoper.
  Pieter, Breda

 • Eerlijke prijs gekregen, iets lager dan de waardebepaling maar dat kwam door de aanwezige schades.
  Johan, Roosendaal

 • Prettig te woord gestaan door inkoper van wijkopenuwvoertuig en direct het geld op mijn rekening.
  Daphne, Numansdorp

 • Mijn Citroën verkocht i.v.m. hogere prijs dan dealer, vervolgens naar de dealer gebracht om mijn nieuwe auto te halen.
  Joris, Roosendaal

 • Snel en eenvoudig verkocht voor een prima prijs!
  John, Nieuw-Vossemeer

 • Prima prijs gekregen zonder enige onderhandeling.
  Sander, Alblasserdam

 • Goed geholpen door een vriendelijke medewerker en een prima prijs gekregen voor mijn Zafira.
  Fetih, Roosendaal

 • Prettige werkwijze, goede communicatie en bovendien snel mijn auto verkocht. Ik raad Wij Kopen Uw Voertuig graag aan bekenden aan.
  Hans, Halsteren

 • Snel mijn Twingo verkocht en direct het geld ontvangen. Na afhandeling keurig thuisgebracht.
  Monique, Zundert

 • Iets lager bod gekregen dan de indicatieve waarde. Echter was dit te verwachten i.v.m. een aantal minpunten aan de auto.
  Philippe, Oosterhout

 • Fijne afhandeling en service en totaal niet opdringerig.
  Jacob, Dordrecht

 • Super snel afgewikkeld tegen een prima prijs.
  Caroline, Roosendaal

 • Taxatie, ontvangst en afwikkeling zeer prettig verlopen.
  Arnoud, Roosendaal

Auto kopen of verkopen

Voordat u besluit om uw auto te kopen is het van belang om doormiddel van een kenteken check de dagwaarde te controleren. Aan de hand hiervan kunt u controleren of de vraagprijs van de verkopende partij conform de waarde is van het voertuig. De vraagprijs zal in veel gevallen hoger zijn dan de dagwaarde, omdat de verkopende partij in veel gevallen aan de auto wil verdienen. Wanneer u zelf uw auto wil verkopen is het ook handig om doormiddel van een kenteken check de dagwaarde te bepalen. Door dit te controleren weet u dat u niet te weinig vraagt, maar ook niet te veel.
 

Wij Kopen Uw Voertuig

U kunt zeer gemakkelijk uw dagwaarde berekenen op www.wijkopenuwvoertuig.nl Indien deze waarde interessant voor u is, kunt u een afspraak maken om uw auto te laten taxeren. Deze dagwaarde kan afhankelijk van de staat en opties omhoog of omlaag. Indien u tot een overeenstemming komt met Wij Kopen Uw Voertuig kunt u uw auto direct verkopen en krijgt u meteen het geld en de vrijwaring. Door te kiezen voor Wij Kopen Uw Voertuig bespaart u een hoop tijd, zoals het niet hoeven te maken van een advertentie en het beantwoorden van vragen van potentiële klanten. Daarnaast kan het ook geld schelen aan extra wegenbelasting, verzekering en advertentiekosten. Ook kan het zelf verkopen voor een hoop frustratie zorgen als klanten die hun afspraken niet nakomen.

Auto ouder dan 12 jaar

Indien u de dagwaarde van een auto wilt berekenen die ouder is dan 12 jaar, lukt dit in sommige gevallen niet met een kenteken check. Dit komt doordat de dagwaarde van deze auto’s erg afhankelijk is van de staat. Daarnaast krijgen deze auto’s soms een negatieve dagwaarde, wat in praktijk zelden voorkomt. Voor een auto die ouder is dan 12 jaar, raad Wij Kopen Uw Voertuig altijd aan om de dagwaarde niet door middel van een kenteken check te berekenen, maar door langs te komen op onze vestiging voor een gratis en vrijblijvende taxatie.

Of schrijf je in voor de Wijkopenuwvoertuig nieuwsbrief & blijf op de hoogte