Tips om je auto te verkopen - Wij kopen uw voertuig

Contact opnemen

Tips om je auto te verkopen

Geplaatst op 27 juni 2018

Tips om je auto te verkopen

 

Om je auto te verkopen zijn er een aantal mogelijkheden. De auto inruilen bij de dealer op de nieuwe auto, de auto particulier verkopen via autoverkoopsites of te koop aanbieden via inkoopbedrijven als www.wijkopenuwvoertuig.nl.

 

Uiteraard wil je zoveel mogelijk terug voor je huidige auto. De eerste indruk is misschien wel de belangrijkste indruk die de kopende partij van de auto kan hebben. Zorg er dus voor dat je de auto netjes presenteert. Was de auto voordat de kopende partij de auto te zien krijgt. Reinig ook het interieur door bijvoorbeeld een doekje over het dashboard te halen, de matten uit te kloppen, de auto te stofzuigen en eventuele schermen in de auto vetvrij te maken. Verzamel ook altijd alle aanwezige sleutels, boekjes en onderhoudsgegevens. Een auto zonder aantoonbare onderhoudshistorie is in vrijwel alle gevallen een stuk minder waard dan een auto die keurig op tijd en bij de dealer in onderhoud is geweest. Tevens is het van belang dat er twee sleutels bij de auto zitten. Het maken van een extra sleutel kan al snel enkele honderden euro’s kosten.

 

Verdiep je voordat je de auto verkoopt aan een particulier of bedrijf goed in je eigen auto. Ken de motor en uitvoering en weet wat jouw auto juist uniek maakt. Denk hierbij aan de kleurstelling, opties of wellicht de kilometerstand. Ook is het aan te raden om op internet onderzoek te doen naar vergelijkbare auto’s, zodat je een inschatting kunt maken welke prijs aantrekkelijk zou zijn voor zowel de verkoper als de koper van de auto.

 

Het is slim om van tevoren goed onderzoek te doen naar vergelijkbare auto’s op internet. Zo weet je wat je voor de auto kunt vragen indien je de auto particulier verkoopt. Zorg in het geval van een particuliere verkoop wel dat je prijstechnisch aanzienlijk goedkoper bent dan de (merk)dealer die een vergelijkbare auto aanbiedt. Men koopt namelijk voor het zelfde geld sneller bij een dealer dan bij een particulier. Als je de auto particulier aanbiedt op autoverkoopsites is het van belang dat de presentatie goed is. Maak duidelijke foto’s van de auto in het algemeen, maar ook van specifieke details die de auto bijzonder maken. Maak de advertentietekst kort en bondig met voldoende informatie en controleer de advertentietekst op spelfouten. Bereid je bij particuliere verkoop wel voor op teleurstellingen. Zo komt niet iedere geïnteresseerde zijn of haar afspraken na. Ook zijn er ‘kopers’ die uit zijn op testritjes, zonder interesse te hebben in de door jou aangeboden auto. Daarnaast loopt ook de wegenbelasting en verzekering door in de periode dat de auto te koop staat.

 

Op het moment dat je de auto wilt verkopen aan een dealer of inruilt op een andere auto is het ook verstandig om vooraf eerst research te doen naar vergelijkbare exemplaren op internet. Let er wel op dat de dealer nooit de verkoopprijs voor de auto kan geven. In veel gevallen moet de auto namelijk nog gepoetst worden, schadevrij gemaakt worden en dient de dealer in veel gevallen nog garantie te geven. Uiteraard opereert het bedrijf met een bepaald winstoogmerk, waardoor de inruilprijs lager ligt dan de verkoopprijs. Echter zorgt het inruilen bij de dealer wel voor een hoop gemak. Je bent namelijk direct van je auto af wat advertentiekosten en wegenbelasting en verzekering scheelt. Tevens bespaart dit een hoop frustratie van onzinbiedingen, testpiloten die aan de deur komen of gezeur na de verkoop van de auto indien er een mankement optreedt.

 

Een ander alternatief om te overwegen is om te auto te verkopen aan een inkoopbedrijf als www.wijkopenuwvoertuig.nl. Doordat zij een groot netwerk hebben aan potentieel geïnteresseerde handelaren is de kans groot dat ze net die ene handelaar vinden die een zeer goed bedrag voor uw huidige auto kan geven. In sommige gevallen werken zij met een veilingsysteem wat de prijs kan opdrijven wat in uw geval gunstig kan uitpakken. Tevens bent u direct van uw auto af, krijgt u direct geld en heeft u niemand over de vloer.