Je auto verkopen via autoverkoopsites - Wij kopen uw voertuig

Contact opnemen

Je auto verkopen via autoverkoopsites

Geplaatst op 27 juni 2018

Je auto verkopen via autoverkoopsites

 

Steeds meer mensen doen het tegenwoordig: hun auto verkopen via autoverkoopsites als Marktplaats, Autoscout24 en Autotrack. Op dit moment staan er op Marktplaats tussen de 25.000 en 30.000 auto’s te koop bij particuliere aanbieders.

 

Maar waarom verkopen mensen hun auto via autoverkoopsites? Dit kan meerdere redenen hebben. Sommigen willen hun auto verkopen omdat ze de auto niet meer nodig hebben of bijvoorbeeld niet meer auto mogen rijden. Anderen verkopen via autoverkoopsites omdat ze hun auto niet kunnen inruilen of, in hun ogen, een laag bedrag voor hun huidige auto terugkrijgen.

 

Wat veel mensen onderschatten is dat het adverteren op autoverkoopsites een hoop tijd, geld en energie kost. Allereerst moet men een verzorgde advertentie maken met goede foto’s. Deze advertenties kosten op een aantal websites geld. Marktplaats vraagt bijvoorbeeld 25 euro per maand exclusief omhoog plaatsen of andere opvalmogelijkheden. Op het moment dat de auto online staat zullen er reacties binnenkomen. Vaak zitten hier veel gelukszoekers bij die voor een prikkie de auto willen hebben. Ook is er een doelgroep die interesse heeft, maar bij een afspraak niet komt opdagen. Tevens zijn er nog lieden die geen interesse hebben in de auto, maar graag een proefrit willen maken in jouw (bijzondere) auto. Ook een proefrit is nooit zonder risico. Op het moment dat de berijder of, in sommige gevallen, testpiloot schade rijdt ben jij als eigenaar van het voertuig vaak aansprakelijk. Indien de bestuurder een bekeuring rijdt zal deze hem vaak ook niet vergoeden waardoor jij voor de kosten opdraait.

 

Daarnaast verschijnen er in het nieuws ook steeds meer berichten over diefstal / overvallen tijdens proefritten bij particulieren. Hieronder een aantal recente voorbeelden:

Dief steelt Mini Cooper tijdens proefrit in Hoogeveen
BMW 5 Serie wordt gestolen tijdens proefrit in Zegge

 

Uiteraard zijn er mogelijkheden om dit soort problemen te voorkomen. Echter is het dievengilde zeer gehaaid, met alle gevolgen van dien.

 

Ook moet je erop rekenen dat jouw auto niet morgen verkocht zal zijn. Veelal staan auto’s twee maanden te koop voordat ze verkocht worden. Houd dus rekening met kosten als wegenbelasting, verzekering, maar ook advertentiekosten.

 

Op het moment dat je toch via een autoverkoopsite je auto hebt kunnen verkopen, is het te hopen dat de volgende eigenaar geen problemen met de auto ondervindt. Indien dat wel het geval is, kan het zijn dat de nieuwe eigenaar verhaal komt halen of jou aansprakelijk stelt voor het verzwijgen van mankementen aan het voertuig.

 

Uiteraard zijn er niet alleen maar nadelen aan je auto verkopen via autoverkoopsites. Veelal kan je een hogere prijs krijgen dan wanneer je de auto inruilt bij de dealer. Daarnaast is het een goede mogelijkheid om je auto te verkopen wanneer je er niet direct vanaf hoeft en je de tijd hebt om te wachten op die ‘ene gek’ die een goede prijs voor je auto geeft.

 

Op het moment dat je geen zin of tijd hebt of opziet tegen de nadelen van autoverkoopsites is het aantrekkelijk om je auto te verkopen aan een autoinkoopservice als www.wijkopenuwvoertuig.nl Doordat zij een groot netwerk aan handelaren hebben weten zij altijd die ene handelaar te vinden die een goede en eerlijke prijs voor uw huidige kunnen bieden. Tevens bent u vrijwel direct van uw auto af zonder gedoe of gezeur voor- en achteraf.

 

Via de website kunt u eerst gratis een indicatieve waarde opvragen. Indien dit interessant voor u is kunt u direct een afspraak maken op het moment dat het u uitkomt om langs te komen. Op het moment dat u bij ons arriveert schenken wij eerst een lekker kopje koffie voor u in. Daarna gaan we direct aan de slag met de taxatie van uw auto. Na ongeveer een kwartier hebben wij de auto getaxeerd en gaan wij handelaren benaderen om voor u een zo goed mogelijk bod te krijgen. Indien wij tot een overeenstemming komen ontvangt u direct het geld en de vrijwaring. Op het moment dat u geen vervoer terug heeft brengen wij u thuis (indien u woont binnen de gemeente Roosendaal) of naar het station.

 

Kortom: heeft u interesse om uw auto te verkopen, maar ziet u op tegen de nadelen van de autoverkoopsites? Overweeg dan om langs te gaan bij Wij Kopen Uw Voertuig. Wij Kopen Uw Voertuig koopt iedere auto tegen een eerlijke, marktconforme prijs.