Auto verkopen of auto inruilen? - Wij kopen uw voertuig

Contact opnemen

Auto verkopen of auto inruilen?

Geplaatst op 12 april 2018

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar moet je ook je huidige auto verkopen?

 

Verreweg het gemakkelijkste is om jouw huidige auto in te ruilen op de nieuwe auto bij de betreffende dealer. Echter geven zij vaak een lage inruilprijs voor uw huidige auto, zeker wanneer het een auto van een ‘vreemd’ merk betreft of wanneer zij de auto niet in hun eigen showroom kunnen verkopen. Vaak loont het om nog even verder te kijken dan je neus lang is wat betreft je huidige auto.

 

Wat steeds meer mensen doen is hun huidige auto verkopen via diverse autoverkoopsites. Vaak levert dit voor de verkopende partij het meeste op. Echter zitten er soms nog wel wat addertjes onder het gras. In de periode dat de auto te koop staat loopt uiteraard ook de wegenbelasting en de verzekering door. Voor kleine benzineauto’s vallen de kosten in veel gevallen nog mee. Indien het gaat om een grote, zware dieselauto tikken de maandelijkse kosten door, waardoor de maandelijkse kosten al snel door de honderden euro’s kunnen lopen. Ook dien je er rekening mee te houden dat het adverteren van de auto op sommige websites ook geld kost. Adverteren op meerdere websites tegelijkertijd kan dan een dure aangelegenheid worden.

 

Mocht je een bericht krijgen van een geïnteresseerde is het de vraag of de betreffende persoon komt opdagen op de afgesproken plaats en het afgesproken tijdstip. Er zijn namelijk altijd mensen die hun afspraken niet nakomen. Daarnaast is er altijd een groep testpiloten die erop kicken om in bijzondere auto’s proefritten te maken zonder oprecht geïnteresseerd te zijn in de auto. Dit soort personen kosten een hoop tijd zonder dat dit wat voor jou als verkoper oplevert. Indien je de auto toch particulier verkoopt, bestaat de kans dat de verkoper achteraf terugkomt om verhaal te halen van eventuele mankementen die na de koop optreden.

 

Indien u de tijd niet heeft om de auto zelf te verkopen of opziet de mogelijke kosten of risico’s, is er de mogelijkheid om uw auto te verkopen aan www.wijkopenuwvoertuig.nl. Deze inkoopservice biedt u de mogelijkheid om binnen één werkdag uw huidige auto te verkopen. Bij inlevering ontvangt u direct het geld en de vrijwaring.

 

Hoe gaat zo’n traject van autoverkoop via een inkoopservice nu in zijn werk? Allereerst plant u een afspraak in via de afspraakmodule op de website www.wijkopenuwvoertuig.nl. Hier kunt u kiezen voor een datum en tijd. Tevens krijgt u van ons een indicatief bod op basis van kentekengegevens en kilometerstand. Op het moment van de afspraak zal uw auto in 15 minuten getaxeerd worden door een van de experts. Vervolgens gaat de expert aan de slag om een zo hoog mogelijk bod voor uw auto te genereren. 15 minuten na taxatie zal de inkoper bij u terugkomen met een bod. Indien u akkoord gaat met deze bieding wordt de vrijwaring geregeld en krijgt u het bedrag op u rekening of bij kleinere bedragen indien gewenst contant. Via deze wijze kunt u dus binnen 30 minuten uw auto verkopen en vaak krijgt u nog een hoger bod dan bij de dealer waar u uw volgende auto zal aanschaffen.

 

Op het moment dat wij uw auto in mogen kopen en u geen vervoer terug heeft zullen we u, indien u woonachtig bent in de gemeente Roosendaal, thuis afzetten. Wanneer u van verder komt brengen wij u naar het treinstation, zodat u per openbaar vervoer thuis kunt komen.

 

De voordelen van www.wijkopenuwvoertuig.nl nog even op een rijtje:

 

  • + Geen mensen aan uw voordeur
  • + Direct geld en vrijwaring
  • + Geen gedoe of gezeur achteraf
  • + Iedere auto, ook met mankementen of zonder geldige APK kopen wij in
  • + Eerlijke, marktconforme prijs
  • + Binnen één uur de auto verkopen